Eessuntaassun-kansi

Eessuntaassun
2010 (Loppuunmyyty)

On the road again!

Täällä on tälleesti, toisaalla toisesti. Eessuntaassun osoittaa, mikä vetää ihmisiä Pohjois-Karjalaan ja mikä työntää sieltä pois uusien elämysten, ihmisten, töiden, rakkauksien perään. Pois lähteneet kaipaavat takaisin, palaavat ja muistavat miksi lähtivät. Ihannetta ei löydy eikä sitä lumessa tarpomalla saavuteta. Lähelle kuitenkin päästään junalla ja festivaalibussilla.

Eessuntaassun ei sorru tyhjään haikailuun vaan pureutuu asioiden ytimiin. Kaikki ei ole koskaan ihan sitä miltä näyttää, joten lukijan on syytä varautua yllätyksiin, jopa muodonmuutokseen. Albumi paljastaa myös uuden festariasun sekä sen, miten pohjoiskarjalaisuus vaikuttaa aivoihin.

Joensuun sarjakuvaseuran uusimmassa albumissa on tunnelmaa ja tiheitä tilanteita. Hanki ihmeessä matkakumppaniksi itsellesi ja läheisillesi omat kappaleet!

"Joensuun sarjakuvaseuran On the Road -antologia on kokonaisuutena hieno pläjäys. Tekijät ovat ammattitaitoisia, tarinat suurimmaksi osaksi mielenkiintoisia ja omaperäisiä ja piirrosjälki on kautta linjan vahvaa ja omalaatuista. Ekstrapisteet Ville Piriselle, pieruhuumori toimii aina."
(Olli Sorjonen, Karjalainen 7.12.2010)

"Sarjakuva unohdetaan aivan liian usein listattaessa merkittäviä kulttuuritekoja. Joensuun sarjakuvaseuran loppuvuodesta julkaisema antologia Eessuntaassun on hieno osoitus siitä, että Joensuusta löytyy monipuolista osaamista myös taiteen tällä saralla. Albumi on tasokas ja hyvin toteutettu." (Olli Sorjonen, Karjalainen 29.12.2010)

Pohjoiskarjalaisten road-albumi (www.kvaak.fi)

Toim. Jokke Saharinen, Jusa Hämäläinen, Petteri Lehikoinen, Kimmo Niiranen, Timo Ronkainen, Mika K. Saarelainen
Esipuhe: Tarja Cronberg
Takakansiteksti: Tarja Kupiainen
Taitto: Sami Jukkara
Kannet: Jusa Hämäläinen
54 sivua, koko A4, 4-väri
ISBN 978-951-97525-6-3
Painosmäärä 500 kpl

Näyttelykuva

Eessuntaassun
2008

Joensuun sarjakuvaseuran Eessuntaassun-näyttely oli osa Helsingissä tapahtunutta Pohjois-Karjalan maakuntaesittäytymistä 13.–15.6.2008. Näyttelyssä  oli mukana 13 tekijää, jotka kaikki olivat nykyisiä tai entisiä pohjoiskarjalaisia. Joukkoon mahtui vanhoja konkareita sekä uusia kykyjä. Mukana olivat näyttelyn teemaan tehdyt sarjakuvat, tekijöiden esittelyt sekä näytteitä kunkin aiemmista töistä. Näyttelyn teema tutkaili avarasti kaikkea liikkumista Joensuu-Helsinki-välillä, niin arkisia matkoja kuin takaisin- ja poismuuttoakin - syineen ja seurauksineen.

Näyttely oli esillä keskeisellä paikalla Helsingin Lasipalatsin aukiolla (Vanha linja-autoasema) kesä-heinäkuussa 9.6–31.7.2008. Näyttely oli pienimuotoisempana esillä myös Joensuun Popkadulla 8.–18.7.2008 Ilosaarirock-viikon aikana.

Näyttelyn toteutti yhteistyössä Joensuun sarjakuvaseura ja Pohjois-Karjalan taidetoimikunta. Helsingin päässä suurena apuna oli myös Helsingin kaupungin kulttuuritoimi.

Eessuntaassun-albumin sisältö perustuu pääosin Lasipalatsin aukion näyttelymateriaaliin.