Semppu

Maksuttomat ohjelmat Sempulla !!!

Sami Meriläinen 27.8.2002
Joensuun Nettitori

Mistäpä saisi suomenkielisen maksuttoman toimisto-ohjelman Open Office 1.0:n josta on niin paljon puhuttu ja jolla voisi hoitaa mm. taulukkolaskentaa ja tekstinkäsittelyä? Mistäpä saisi maksuttoman virustorjunta-ohjelman ainaisten virusten varalle ja palomuuriohjelman krakkereiden hyökkäyksiä estämään? Entäpäs uusimmat internetselaimet??? No internetistäpä tietenkin, mutta jos ei ole nopeaa nettiyhteyttä eikä oikein osaa etsiäkään sieltä toivottomasta suosta mitään järjellistä. Siinä tapauksessa vastaus on SEMPPU!!

Ei nimi lasta pahenna, vaikka tässä tapauksessa mieli tekisi niin sanoakin. Semppu sai nimensä kun huonompaakaan nimeä ei keksitty. Sempun sisältö on kuitenkin täyttä dimangia! CD-romppu täynnä laillisia ilmaista ohjelmia asennusohjeineen.

 

Sen kunniaksi että Nettitori nyt vetää perjantaina viimeisiään tänä kesänä, saa Semppuja nyt yksi per nokka tyyliin euron hintaan! Mikäli superturbomegasuositut Semput pääsevät perjantaina loppumaan saa Semppuja jatkossa Joensuun Kansalaistalolta Kathy-projektin henkilökunnalta tähän samaan egen naurettavaan hintaa mikäli tuotantokoneisto (eli Jarkko) ei töki pahasti.

Mikäli nettiyhteydet ovat kuitenkin kunnossa ja haluat imuroida Sempun sisällön suoraan netistä kannattaa näpytellä osoite: www.kolmassektori.net/atk.htm noilta sivulta löytyvät myös asennusohjeet suomeksi. Sempulta poiketen Kolmassektori.netin sivuilta saa myös Linux-käyttöjärjestelmiä. Niiden koko on sen verran järeä, etteivät ne mahdu Sempulle. Tälle sivulle myös päivitetään uusimmat versiot kyseisistä ohjelmista.

Eikun vain Semppua hakemaan ja asentelemaan!!

Käyttöjärjestelmät:

Redhat Linux 7.3
Mandrake Linux 8.2

Internet-ohjelmat:

Internet Explorer 5.5, 6.0
Netscape Communicator 4.5fi, 4.79, 6.2
Opera 6.04
WS_FTP95

Hyöty-ohjelmat:

OpenOffice 1.0
Acrobat Reader
Word 97/2000 Converter for Word 6 and 95 Users
Microsoft Word Viewer 97/2000
Microsoft Excel Viewer 97/2000
Microsoft PowerPoint Viewer 97/2000
Winzip
Eudora

Tietoturva:

Antivirus
F-Prot
ZoneAlarm