TORISANOMAT Nettitorilla töissä

NETTITORILLA TÖISSÄ 

RAUNI KESKINEN

Työharjoittelija Kansalaistalo
KATHY-projekti

Maantantai-, keskiviikko- ja perjantaipäivinä elokuussa nettikopilla päivystää pitemmän linjan Kansalaistalolainen Rauni.

Kaikkein eniten Rauni tykkää tietotekniikassa kuvankäsittelystä, eritysesti hän on harjoitellut Adoben Photoshopin käyttöä. Myös Excel on tullut tutuksi erilaisissa työtehtävissä Talolla.

Seuraavana haasteenaan Raunilla on syksyllä alkava www-sivut ja multimedia -koulutus ammattikorkeakoulussa.

- Tervetuloa rohkeasti käyttämään koneita ja kysymään neuvoa, yritämme opastaa mahdollisimman monessa asiassa, toivottaa Rauni lopuksi.


HARRI PÖLÖNEN

Matematiikan opiskelija
Pohjois -Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. / KATHY -projekti

Päällimmäisenä yleismiehenä nettitorilla kesä-heinäkuun ajan toimii matemaatikoksi opiskeleva Harri, sillä hänet löytää jotakuinkin jokaisena päivänä kopin kulmilta. Hän myös vastaa koneiden ja laitteiden ylläpidosta oman taitonsa mukaan, eli kutsuu apua harva se päivä mm. Kansalaistalolta.

Suurin osa varsin alkeellisista ja suppeista jutuista, joita Torisanomista löytyy, on Harrin käsialaa. Kielioppivirheiden virtuoosi Pölönen ottaa vastaan myös nettitoria koskevat moitteet, kehut, juttuideat ym. Tällä hetkellä lisäksi työn alla on ns. virtuaalitori, joka valmistunee joskus.

Toista vuotta nettitorilla töissä oleva Harri tunnustautuu umpihipiksi ja maailmanparantajaksi. Tätä vastaan sotiva porvarillinen yliopistokoulutus on hänen elämässään sivuosassa, ja tähtäin onkin muualla maailmassa. Seuraavaksi on vuorossa vaihto-opiskelu Romaniassa ensi keväänä.

Sähköposti: hapap@hotmail.com
Kotisivut: cc.joensuu.fi/~hpolonen

 

 

KRISTIINA KAUPPINEN

Tradenomiopiskelija PKAMK
Nuorten Foorumi

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin nettikopilla häseltää Kristiina, joka suorittaa osan viiden kuukauden työharjoittelustaan nettitorilla.

Tietotekniikassa Kristiina painottuu kaikenlaiseen vähäsen, mutta syvällinen paneutuminen johonkin tiettyyn alaan puuttuu vielä toistaiseksi. Koulun kautta kuitenkin softapuoli (ohjelmisto) on tullut huomattavasti tutummaksi kuin varsinainen hardware (laitteisto). Torilla hän kuitenkin vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin oman taitonsa mukaan ja opastaa ihmisiä internetin saloihin

Kristiina tuo vahvuutta myös Torisanomien toimitukseen, sillä hän kirjoittelee mielellään pieniä juttuja milloin mistäkin aiheesta.

Loppukesän, joka torilla istumiselta jää, Kristiina aikoo käyttää löhöilyyn ja sarjisten lukemiseen. Aika kuluu parhaiten kun sitä ei kuluta liikaa.


OKSANA RASSOKHA

Datanomiopiskelija JAMI
Pohjois -Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. / KATHY -projekti

Kahtena päivänä viikossa Nettitorille ilmestyy Utran Tuvalla kokemusta atk-asioista hankkinut Oksana. Hän on nyt ensimmäistä kertaa tekemisisssä nettitorin kanssa, joten jotkin asiat saattavat olla vielä hiukan epäselviä, mutta iloisella mielellä ja yritteliäisyydellä pääsee pitkälle.

Oksana opiskelee Joensuun Ammatti-Insituutissa datanomiksi ja aikoo valmistua ensi toukokuussa, eli vajaan vuoden kuluttua. Hän on suuntautunut viime aikoina helpdesk -toimintaan, mikä ei kuitenkaan ole hänen suosikkialansa. Oksana onkin jo ruvennut miettimään seuraavaa kouluaan ja suuntautumistaan eteenpäin elämässä.

Vapaa-aikanaan Oksana lenkkeilee, käy ystävien kanssa ulkona ja kuntosalilla ja räplää tietokonetta kotona. Tulevaisuus Oksanalla on vielä epävarma, mutta näillä näkymin hän jää toistaiseksi Suomeen asumaan.

Torilla antaa atk-tukea venäjän ja suomen kielillä, sekä toimii Torisanomien paparazzina.

 

 

SAMI MERILÄINEN Projektipäällikkö
Pohjois -Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. / KATHY -projekti
 

Sami työskentelee Pohjois- Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:llä Kathy -projektissa. Hänen toimenkuvaansa kuuluu työnsuunnittelu, toiminnan kehittely sekä erilaiset "käytännön työt", kuten nettisivujen teko, yhteydenpito muihin toimijoihin, harjoittelijoiden ohjaaminen sekä opastus nettiasioissa. Pääasiassa toimipisteenä hänellä on Kansalaistalo, mutta hän tekee jonkin verran myös etätyötä.

Nettitori on Samin mielestä hyvä idea, vastaavanlaista toimintaa ei ainakaan vielä viime kesänä ollut missään muualla; Joensuun Nettitori on ensimmäinen alallaan. 

- Nettitorissa positiivista on helppous ja vapaus tulla käyttämään koneita, käyttö on ilmaista.

- Omasta puolestani toivon, että ihmiset tulisivat rohkeasti käyttämään internetiä ja kysymään apua. Nettitorin puoleen voi kääntyä missä tahansa asioissa. Syksyllä voi kääntyä KATHYN puoleen, jos kesän aikana jokin asia jää epäselväksi, Sami rohkaisee ihmisiä.

Erityisosaamisalue: yleisesti internet, eri sivustot ja palvelut, torisanomien päivitys JARKKO RISSANEN
Kuva muutaman vuoden takaa, niin paljon on muuttunut, niin paljon...
Mikrotukihenkilö -käytönneuvoja
Pohjois -Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. / KATHY -projekti

Jarkko työskentelee KATHY -projektissa, jossa hänen vastuualueensa ovat mm. koulutus sekä tietotekniikan laitepuoli. 
Nettitorilla työskentelyssä hänestä parasta on se, että se tuo vaihtelua normaaliin työkuvaan ja myös se, että torilla tapaa erilaisia ihmisiä.

Erityisosaamisalue Nettitorilla: tietotekniikan laitepuoli


 NATALIA KISKO


Pohjois -Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. / KATHY -projekti